Sådan kan vores torv komme til at se ud. Foreløbg har Bymiljøudvalget nedsat en projektgruppe, der skal arbejde på at skaffe goodwill i det politiske system på rådhuset samt opbakning fra naboerne, ikke mindst AAB, der jo ejer en del af arealet. Det kommer til at koste en del penge, så finansiering, både kommunalt og fra eksterne parter, blive nødvendig. Vi krydser fingre!
Her er et uddrag af teksten fra skitseprojektet, der er et resultat af det arbejde, der begyndte med workshoppen i kirken den 9. november
Ryparken/Lundehus er København grønneste bydel. Nærmest kommunegrænsen mod Helleup og Gladsaxe og ved ankomsten til København fra Helsingørmotorvejen møder man den grønne bydel hvor bygninger og frodige oaser fletter sig sammen og indbyder til at boltre sig på generøse grønne arealer og bevæge sig uforstyrret rundt, væk fra byens bilos og larm. Bydelen er omkranset af rekreative områder og rig på frodig natur, hvilket adskiller Ryparken/Lundehus fra det indre og mere urbane København. Hér kan man dufte det dugvåde græs og se årstidernes skiften, mens man går på opdagelse i områdets mange grønne parker og udforsker naturen.
Men med anlæggelsen af motorvejen og nu udvidelsen af Nordhavnstunnellen lider bydelen last. Den er blevet opdelt – revet midt over – og fremstår i dag fragmenteret og adskilt. Derfor har bydelen brug for et nyt samlingssted. Et sted der tilbyder noget andet end de mange omkringliggende grønne parker. Et mere urbant byrum, som kan rumme og tilbyde plads til andre aktiviteter. Et sted som kan være identitetsbærende og samlende og samtidigt indfange den særlige identitet, som bydelen har.
Samtidig har det også brug for at blive bundet sammen på tværs af de store infrastrukturer. Det grønne motiv – den grønne bydel skal genskabes på tværs og hegn, veje og hjørner kan begrønnes med buske, træer og klatreplanter og blive til den grønne velkomst til København.