Borgermøde om Lundehus Kirkeplads

kirkeplads
Onsdag 9. november indbød Bispebjerg Lokaludvalg til et spændende møde om udvikling af området omkring kirken og butikstorvet. Formålet med mødet var at give borgerne lejlighed til at komme med ideer og ønsker, som så vil kunne indgå i bydelsplanen for 2017. Den skal afløse den, lokaludvalget udarbejdede i 2013.

En bydelsplan kan angive den retning, borgerne ønsker for bydelen. Den er ikke finansieret, så der er et stykke vej fra bydelsplanens ideer og til realiseringen af dem. Alligevel er det et vigtigt redskab, fordi det giver borgerne mulighed for at være proaktive, komme udviklingen i forkøbet og selv byde ind med ideer.

Hvis du vil vide mere om bydelsplanen generelt, så se på: www.bispebjerglokaludvalg.kk.dk.

Lokaludvalgets formand, Alex Heick bød velkommen, og derefter fortalte repræsentanter fra landskabsarkitekterne STED om formålet med borgermødet, om forventningerne til aftenens møde og om hvordan de ville guide deltagerne gennem processen med fokus på stedets potentialer.

Næste punkt hed ’Vis os jeres torv’. Vi skulle sammen gå på opdagelse på torvet og deltagerne skulle vise repræsentanterne fra STED rundt og fortælle om den aktuelle brug af torvet i hverdagen.

Tilbage i Lundehuskirken hed næste punkt ’Potentialekort’ og skulle handle om funktionalitet, dvs. hvad skal torvet og området bruges til? Deltagerne blev delt i 3 grupper med en repræsentant fra STED i hver af disse grupper. Hver gruppe fik et stort kort over torvet og skulle med tusch og pen, papir og klister anmærke og kortlægge stedets skatte og fortællinger med henblik på at lave et stort skattekort, der så småt begynder at konkretisere stedets egenart, dets udfordringer, muligheder og potentialer.

Vi blev som deltagere bedt om at ’holde ideerne på et drømmende plan – det skulle være stemninger, følelser, aktiviteter og oplevelser snarere end en specifik ønskeliste med konkrete elementer’.

Efter 40 minutters intenst gruppearbejde fremlagde de 3 grupper de væsentligste pointer fra deres drøftelser. I grupperne var der blevet talt om en bydel, der er blevet skåret over og som der er blevet taget meget fra (posthus, apotek, bogbus, boghandler mv.). Om en bydel der mangler et centrum, en bydel man føler sig uden for i. Der skal etableres et fællesskabende sted, hvor mennesker kan mødes, mennesker med forskellige behov fx handlende, øldrikkere, spejdere mv. Et sted med kunst, smuk beplantning, behagelig belysning, et springvand og med mulighed for at gøre ophold i en travl hverdag. En bydel med sin egen identitet – en bydel der markerer indgangen til København for nordfrakommende borgere.

Formanden for Bispebjerg Lokaludvalg og en repræsentant for STED rundede en meget vellykket aften af og fortalte, at STED skal aflevere en plan til Lokaludvalget inden jul.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *